online-yoga

 

Este o după amiază cețoasă în nordul Europei, un turn de sticlă și un ceai cald și parfumat, o mirare mare față de persoana care stă în fața mea. Claire m-a surprins cum demult nu m-a mai surprins nimeni. In acest turn mare de sticla se iau unele din deciziile cele mai importante din lume, se discută mult, se scrie si mai mult, se ocupă mințile cu întrebări complicate, se ia cate un prânz din când in când. Colegii sunt ocupați, si nu doar din dorința de a părea ocupați.

Cu toate acestea, personajul din fata mea se oprește, de trei ori pe săptămâna pentru a oferi cursuri gratuite de yoga si meditație. Nu am întâlnit pe nimeni care dedica zilnic timp bunăstarea altora. Claire recunoaște că uneori ar prefera sa ia prânzul cu o prietena. Cu toate acestea, știe ca “elevii” ei din turnul de sticla au mare nevoie de relaxare si bunăstare. De patru ani, in fiecare luni, marți si joi oferă cunoștințele sale colegilor si prietenilor.

Interesul lui Claire pentru yoga a început în Japonia din dorința de a arăta bine. Cum se întâmpla de obicei însa, interesul pentru corp a evoluat către un interes pentru întreaga filozofie care sta la baza exercițiilor fizice. Când s-a mutat in Europa, acum 20 de ani, a luat cu ea pasiunea pentru yoga și meditație, continuând studiul acestei filozofii.

Yoga este o filozofie, dar și o arta, un sistem de valori care a ajutat-o pe Claire să treacă mai ușor peste surprizele pe care viața le are în stoc. Dorința de a împărtăși aceste cunoștințe a transformat-o pe Claire din simplu elev în profesor de yoga și meditație. La început cursurile s-au petrecut la ea acasă, pentru prieteni si cunoștințe. Viața si ritmul in turnul de sticlă însa au convins-o pe Claire că funcționarii publici cu care lucrează ea ar beneficia cel mai mult practicând yoga. Până la urmă, la birou ne petrecem cea mai mare parte a vieții și viața este mult mai plăcută atunci când o petreci cu colegi relaxați. Așa s-a născut ideea de a face yoga si meditație pentru si împreună cu colegii din turnul de sticlă.

Claire spune că yoga o ajută să înțeleagă mai bine persoana cea mai importantă din viața ei – pe sine însăși. Relațiile cu ceilalți se pot îmbunătăți și ele prin prin yoga, prin cultivarea toleranței și a acceptării. Exercițiile o ajută să se concentreze, să se distanțeze de reacțiile negative și aduc o stare de bine fizică. Claire practică yoga acasă, la birou și la dentist, o practică pentru sine și pentru ceilalți și și-a făcut mulți prieteni printre colegi.

“Yoga mă face fericită și doresc să împart această filozofie cu ceilalți! Fiecare din noi are o misiune și fiecare poate găsi și înțelege care este misiunea lor în această lume. A avea o misiune în viață nu înseamnă neapărat a realiza ceva mare sau maiestuos. Fiecare misiune mică este o misiune mare, și fiecare misiune este necesară.”

Advertisements