In fiecare an, incep sa ma gandesc la Craciun cu vreo doua luni inainte, adica pe la inceputul lui noiembrie. Aceasta este perioada preferata a anului pentru multa lume, frigul ne impune sa stam mai mult pe acasa, iar intunericul care se lasa mai devreme ne invita la introspectie si vis.

Pentru unii, sfarsitul anului este perioada cea mai stresanta din an: vanzari, cifre, rapoarte, cadouri pentru cei mici si mari, rezervari pentru Craciun si Revelion… Cu cat e mai plina agenda de obligatii, intalniri si cumparaturi, cu atat oboseala si stresul pun stapanire pe fiinta noastra. O cura de fapte bune se impune la sfarsit de an din acest motiv.

Suntem invatati sa credem ca o fapta buna este ceva ce facem pentru cineva, pentru oricine altcineva in afara de noi insine. Eu va propun insa o cura de fapte bune pentru voi insiva. Suna ciudat, nu-i asa? O fapta buna pentru mine insumi? Ciudat? Poate. Necesar? In mod sigur. Cu cat se lasa mai mult frigul si cu cat se aduna obligatiile noastre, cu atat ar trebui sa facem mai multe pentru noi.

1. O cura de blandete. Suntem buni si blanzi cu parintii nostri, cu copiii, cu angajatii si angajatorii, cu vecinii si iubitii nostri. Dar suntem duri si nedrepti cu noi insine: “Nu arati bine!”, “Nu ai facut destul!”, “Uite unde a ajuns X sau Y deja, iar tu ai ramas unde ai fost”, “Nu castigi destul!”, “Nu esti un parinte bun!”, “Ai prea mult!”, “Ai prea putin!” – ne pedepsim cu gandul in fiecare zi.

Sunt atatea lucruri frumoase pe care putem sa ni le spunem in fiecare zi, indiferent de ceea ce se intampla. Putem sa fim cel mai bun si mai bland prieten al nostru in fiecare zi, un prieten care te intelege, te sustine, te iarta, iar maine te asteapta din nou pe terenul de joaca.

2. O cura de zambet. Da, zambetul ne face mai fericiti si este gratis. Incercati sa zambiti in mod constient timp de o saptamana si va veti convinge!

3. Un masaj. Uneori in plina zi de munca imi dau seama ca am si maini si talpi, maini si talpi care muncesc, traiesc si sunt complet ignorate de mine. Bucurati-va mainile si talpile cu un masaj si o mica atentie. Nu este nevoie sa mergeti la nistiu ce salon scump, cel mai bun salon este acasa.

Acum trebuie sa fug, mainile mele asteapta atentia pe care le-am promis-o 🙂

Advertisements